Frogn Næringsråd inviterte onsdag kveld til folkemøte om liv og røre i Frogn og Drøbak. Og sannelig hadde et imponerende antall engasjerte innbyggere og næringsdrivende trosset karusellrenn og skiskyting på TV, og funnet veien til Drøbak Kino.

Rikke Soligard fra Begeistringsetaten ”varmet” opp forsamlingen med sitt engasjerende foredrag om betydningen av tilhørighet gjennom å være utbygger i stedet for innbygger. Det er folks opplevelse av å kunne bety noe for hjemstedet sitt som skaper begeistring, påpekte hun, til unison begeistring.

Den lydhøre forsamling fikk seg også en dose moderne byutvikling gjennom Randi Kvissel Haugens presentasjon av utviklingen av Vulkan-området ved Grünerløkka i Oslo. Mange har mye å lære av hvordan Aspelin Ramm som utbygger,  gjorde et grundig forarbeid i alt fra å kartlegge historie, beboere og besøkendes behov, muligheter i marked, mangfold og miljø.

Fargerikt fellesskap

På dette bakteppet kolorerte lokale politikere fra samtlige partier totalbildet med sine yndlingsfarger.

Og for å holde oss i fargespråket; det var bemerkelsesverdig hvor liten forskjell det var på rødt, blått og grønt. Tross en del ”gamle travere” var politikerne rørende enige om en rekke grunnleggende forutsetninger og tiltak. Hans Kristian Raanaas, Senterpartiet, oppsummerte presist at alt handler om mennesker, miljø og møteplasser. Salen hadde også sine kloke innspill om løsningsorientert samhandling og definere prosjekter som gjør gjennomføring overkommelig.

Fra ord til handling

Frogn Næringsråds referenter noterte flittig hvert ord som ble sagt og vil bruke referatet som et utgangspunkt for en WorkShop der alle interesserte blir invitert til å delta. Der er hensikten nettopp å utvikle tre konkrete prosjekter for videre utvikling.

Overordnet med møtet var å finne hva de ulike aktører i det å skape liv og røre kan være enige om fremfor å krangle om alt de er uenige om. Akkurat den ideen virket det som om de fleste var enige i. For om man ønsker å få til noe sammen er det klokt å snakke sammen. Det var i det hel tatt usedvanlig god stemning til å være et folkemøte om et tema der mange har så mange meninger.

Kanskje var det litt ekstra ”piffikrydder” i de vidunderlige kanelsnurrene Eva Tenden hadde bakt til kaffeslabberaset før møtet.


Notice: Undefined property: stdClass::$urla in /home/fnrnonja/public_html/templates/fnr_2013/warp/systems/joomla/layouts/com_content/article/default_links.php on line 20

Notice: Undefined property: stdClass::$urlb in /home/fnrnonja/public_html/templates/fnr_2013/warp/systems/joomla/layouts/com_content/article/default_links.php on line 20

Notice: Undefined property: stdClass::$urlc in /home/fnrnonja/public_html/templates/fnr_2013/warp/systems/joomla/layouts/com_content/article/default_links.php on line 20