Skip to main content
Nissejakt i Drøbak

Nissejakten i Drøbak

Perfekt førjulsaktivitet for hele familien

Samme dag som julegrana tennes på torget i Drøbak, starter også nissejakten i Drøbak.

Er du vant til stolpejakten så er dette en julete versjon som tar deg rundt omkring i Drøbak. Det er snakk om totalt 42 stolper i Julebyen Drøbak. Totalt 30 aktører i Drøbak har meldt seg på, både butikker, spisesteder, attraksjoner, museer, gallerier og hotell er representert. De spesialsnekrede julestolpene er laget av Drøbak Microsnekkeri. 12 av de 42 stolpene forteller historien om Drøbak som juleby og for å binde de andre stolpene sammen slik at det blir en fin tur. Julestolpene er plassert på et område som strekker seg fra Jørnsebakken i sør og til Sundbrygga og Sagajordet i nord og opp til Follo museum.

– Frogn næringsråd synes det er veldig gøy å skape liv og røre i Drøbak sentrum sammen med Frogn kommune og frivilligheten, sier Monica Schau fra Frogn næringsråd gruppe sentrum.

Førjulsmosjon og hygge for hele familien

Drøbak blir et av få steder i Norge det er mulig å dra på Stolpejakt og samtidig få litt førjulsmosjon med «Nissejakt», for både små og store nisser. Drøbak er jo en av Norges koseligste julebyer, med sjarmerende trehus, juleshopping, og mange spennende førjulsaktiviteter for familier. Gatene i Drøbak er jo juledekorert.

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom turistinformasjonen i Frogn Kommune, næringsrådgiver og Frogn næringsråd, som sammen med Roger Schäffer fra DFI og Stolpejakten har de kommet opp med en god idé på hvordan vi kan trekke flere besøkende i førjulstiden til Drøbak og samtidig løfte Drøbak som juleby.

Nissejakten starter 27.november som forøvrig er samme dag som julegrana tennes på torget i Drøbak
- det varer til 31.desember, så her blir det både førjulskos og romjul hygge for hele familien.

Alle foto: Visit Drøbak & Oscarsborg